Valikko Sulje

Sisäliikuntatoiminta keskeytyy kahdeksi viikoksi

Laukaan kunnan asettamien uusien koronarajoitustoimien myötä Vipan sisäliikuntatoiminta keskeytyy reiluksi kahdeksi viikoksi eli ajalle 19.3.-5.4.2021.

Ulkoliikuntatoiminta ja ulkotreenit jatkuvat normaalisti.

Alla tiedote Laukaan kunnan sivuilta:

Kahden edellisen viikon aikana Laukaassa on todettu yhteensä 21 tartuntaa ja lisäksi tällä viikolla on todettu torstaihin mennessä 10 tartuntaa. Näillä tartuntamäärillä Laukaa täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit. Epidemian hillitsemiseksi on tarpeen ottaa käyttöön uusia määräaikaisia rajoituksia.

Tartuntojen kokonaismäärän noususta johtuen sekä tartuntatietojen tarkennuttua, Laukaan kunnan koronaryhmä päätti tänään 18.3.2021 kokouksessaan seuraavien koronarajoitusten käyttöönotosta ajalle 19.3.-5.4.2021:

 • Kunnan sisäliikuntatilat suljetaan 5.4.2021 asti kaikelta koulun ulkopuoliselta toiminnalta.
 • Lasten ja nuorten harrastustoiminta keskeytetään kunnan tiloissa 5.4.2021 asti.
 • Koulut rajaavat koulukohtaisilla päätöksillä ajalla 19.3.-5.4.2021 pois toiminnan, joka ei suoraan liity opetukseen tai oppilashuoltoon, ja jota ei pystytä toteuttamaan saman ryhmän puitteissa kuin muuta koulun toimintaa.
 • Nuorisotilat ovat suljettuina 5.4.2021 asti.
 • Kansalaisopistotoiminta siirtyy etäopetukseen tai rajatuissa ulkotiloissa tapahtuvaan opetukseen niiltä osin kuin mahdollista. Muilta osin kansalaisopiston toiminta on keskeytettynä 5.4.2021 asti.
 • Kirjastot siirtyvät rajoitettuun aukioloon 5.4.2021 asti:
  • Vain nopea aineistojen lainaukseen ja palautukseen liittyvä asiointi mahdollista paikan päällä.
  • Vain pikainen asiakastyöaseman ja monitoimilaitteen käyttö sähköiseen asiointiin on sallittua.
  • Lähikirjastot eivät ole auki omatoimiaikana, mutta lainauspalvelu toimii kirjaston palveluaikojen mukaisesti.
  • Kirjastoauton toiminta keskeytetään.

Eri yksiköt tiedottavat asiakkaitaan suoraan rajoituksien toimeenpanosta. Koulut viestivät mahdollisista rajoituksista oppilaille ja huoltajille Wilman kautta.

Vierailethan ikäihmisten ja erityisryhmiin kuuluvien kotona ja palveluasumisen yksiköissä ainoastaan terveenä. Koko vierailun ajan tulee käyttää suojaimia ja lisäksi huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna normaalisti eikä ulkoliikuntapaikkojen varauksia ole peruttu. Kaikkea ulkoliikunta suositellaan koronarajoitukset kuitenkin huomioiden.

Koronaryhmä kannustaa jatkamaan ohjeiden ja rajoitusten noudattamista. Yhteispelillä katkaisemme huonon kehityksen Laukaassa ja käännämme tartuntaluvut laskuun.

Lähde: https://www.laukaa.fi/tiedote/uusia-koronarajoituksia-voimaan-1932021-alkaen-laukaassa