Valikko Sulje

Soutu

Harjoittelu

Harjoittelu

Yhteisharjoitukset Nimenhuudossa

Tiedot yhteisharjoituksista ja harjoituksiin ilmoittautuminen Vipasoudun Nimenhuuto-sivuilla

Puuvenesoutua kesäisin

Vihtavuoren pamauksen soutujaosto järjestää kirkkoveneharjoituksia kesäisin toukokuusta alkaen Jyväsjärvi-Päijänne-reitillä (lähtö hotelli Alban laiturista Jyväsjärveltä) sekä Laukaan Leppävedellä (lähtö Taidekeskus Järvilinnan rannassa sijaitsevalta Järvitalas-venevajalta).

Pienvenesoutajat harjoittelevat seuran omistamilla pienveneillä Laukaan Leppävedellä tai omalla venekalustollaan.

Sisäsoututreenit kerran viikossa talvisin 

Talvisin järjestämme kerran viikossa torstaisin yhteiset sisäsoututreenit Jyväskylän Crossfit-salilla Seppälänkankaalla. 

Tiedot yhteisharjoituksista ja harjoituksiin ilmoittautuminen Vipasoudun Nimenhuuto-sivuilla

Sisäsoudun harjoitusohjelma talvikaudelle 2019–2020

Melonta- ja soutuliiton puuvenejaosto tekee yhteistyötä valmentaja Elias Lehtosen kanssa. Lehtonen on tehnyt valmennusohjelman, joka tähtää ensi kevään ergomaratonille. Sisäsoutuharjoitusohjelma toimii hyvänä apuna myös kesän soutukisoihin valmistautumisessa. Harjoitusohjelmasta voi valita kolme eri tasoista harjoitusohjelmaa.

Sisäsoudun harjoitusohjelma

Yleistä soutuharjoittelusta

Soutu on monipuolinen, hiihdon tavoin koko kehoa harjoittava ja suuria lihasryhmiä kuormittava laji. Soudun voimantuotosta vähintään 60 % tapahtuu jalkojen ja pakaroiden suurilla lihaksilla. Selän ja käsien rooli soudussa on pienempi mutta ei merkityksetön.

Soututekniikkaan avovedessä ja talviharjoitteluun sisäsoutulaitteella (soutuergo) hyviä vinkkejä löydät muun muassa Finnrowingin sivuilta: www.finnrowing.com. Ohjeet soveltuvat pääosin myös puuvenesoutuun. Puuvenesoudun ja olympiasoudun suurimpia eroja on se, että puuvenesoudusta poiketen olympiasoutuveneessä käytetään ulkohankainjärjestelmää ja airojen lavat ovat kääntyvät.

Parhaiten oikeaa soututekniikkaa pääsee harjoittelemaan sisäsoutulaitteella, joka löytyy lähes jokaiselta kuntosalilta. Soutuergolla olosuhteet on mahdollista vakioida vastuskertoimesta lähtien ja soutuergo antaa soutujalle välitöntä palautetta voimantuottokäyrästä, soututehosta (watti), nopeudesta (min./500 m) sekä soututahdista (vetoa/min). Soutuergo antaa myös välitöntä palautetta siitä, mihin vaiheeseen soutuvetoa voimantuottopiikki osuu.