Valikko Sulje

Suunnistus

Uutiset

Suunnistusopastusta lapsille ja nuorille

Vipa tarjoaa kesäkuun kuntorastien yhteydessä suunnistusopastusta lapsille ja nuorille. Opastusta haluavien tulee ilmoittautua tiistaina klo 17 paikan päällä kuntorastien ohjaajille. Suunnistusopastus tapahtuu siten, että lapset jaetaan 2-4 hlön ryhmiin, jotka lähtevät ohjaajan johdolla kiertämään yhdessä kuntorastien C- tai D-rataa. Ryhmiin voi tulla mukaan myös lasten vanhemmat. Matkan varrella ohjaaja opettaa suunnistuksen perustaitoja, mm. kartan suuntaamista, reittisuunnitelman tekemistä, maaston havainnointia ja rastinottoa. Radan kiertämisessä kestää noin 1-1,5h. Yhteisiä alkuleikkejä tai -pelejä ei ole ohjelmassa. Muistetaan kuntorastien erityisohjeet eli pidetään turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Suunnistusopastusta on tarjolla seuraavilla kuntorasteilla: 2.6. Näätämäki 9.6. Kuusa-Oitinmäki 16.6. Multamäki 23.6. Harisenmäki 30.6. Hietasyrjä Tervetuloa oppimaan lisää suunnistuksesta! Yhteyshenkilöt: Jari Liuha 050-5369121 ja Salla Turpeinen 044-2625910.

Lue juttu »

Vipa palauttaa toimintaansa hiljalleen ja sovelletusti

Vipan johtokunta kokoontui tällä viikolla kuulemaan jaostojen tilannekatsauksen ja suunnittelemaan tulevien viikkojen toiminnan avaamista koronavirusrajoitusten jälkeen. Johtokunta linjasi, että jokainen jaosto päättää toimintansa avaamisesta itsenäisesti noudattaen oman lajiliittonsa ohjeita ja suosituksia. Myös valtioneuvoston ohjeita sekä Laukaan kunnan antamia ohjeita noudatetaan tiukasti. Tässä lyhyt yhteenveto eri lajien toiminnan palauttamisesta: Jalkapallojaosto: Toiminta jatkuu 1.6. alkaen. Joukkueiden treeniohjelmasta, kenttävuoroista ja treenaamisen säännöistä kerrotaan kunkin joukkueen Nimenhuudossa tai Whatsapp-ryhmässä. Jos olet epävarma omasta tai lapsesi osallistumisesta, tai sinulla on muuta kysyttävää jalkapallon harjoittelusta, ota yhteyttä oman joukkueesi joukkueenjohtajaan tai jalkapallojaoston puheenjohtaja Antti Turpeiseen. Lentopallojaosto: Lentopalloilijat eivät saaneet kesäksi Vihtavuoresta salivuoroa. Vihtavuoren beach-kentän kunnostusta toivotaan, jotta päästään pelaamaan ulkona. Painonnostojaosto: Jaoston urheilijat jatkavat toimintaansa, kun Vihtavuoren kuntosali aukeaa. Uudet lajiin tutustujat tervetulleita! Kilpailuja ei ole tällä hetkellä tiedossa. Soutujaosto: Soutujaosto järjestää pienvenetapahtumia, pyörälenkkejä ja sauvalenkkejä, koska kirkkoveneeseen ei toistaiseksi pääse. Harjoituksista ilmoitetaan Nimenhuudossa ja lisätietoja voi kysellä jaoston jäseniltä. Kirkkovenesoudun osalta odotetaan Suomen Melonta- ja

Lue juttu »

Vipan omatoimirastit toukokuun ajan

Koronavirustilanteen vuoksi Vipan alkukauden kuntorastit ovat toimineet omatoimirasteina. Omatoimirastit ovat metsässä tiistaista sunnuntaihin ja niitä saa käydä etsimässä oman aikataulunsa mukaan. Rasteilla on liput mutta ei emit-leimasinta. Tarjolla on kolme erilaista rataa: A, B ja C, joista A on vaikein ja pisin rata, B on keskivaikea ja C on helppo ja lyhyt. Jokainen voi ladata ja tulostaa oman karttansa Vipan nettisivuilta kuntorastikalenterin ratalinkistä. Omatoimirastit ovat ilmaisia kaikille. Jos kuitenkin haluat tukea Vipan suunnistustoimintaa, voit laittaa karttamaksun Vipan tilille: KSOP 522122-46898 FI22 5221 2240 0068 98 / iltarastit Nordea 131730-53595 FI66 1317 3000 0535 95/ iltarastit Kuntorastiohjelmaa päivitetään koronatilanteen mukaan, mutta omatoimirastit jatkuvat vähintään toukokuun loppuun. Kuntorasteista tiedotetaan Laukaa-Konnevesi-lehdessä, Vipan suunnistusjaoston nettisivuilla sekä Vipan Facebookissa.

Lue juttu »