Valikko Sulje

Suunnistus

Uutiset

ViPan, Rasti E4:n ja SaPun iltarastiviikko 10.-13.8.2020

Iltarastiviikolla 2020 voi suunnistaa 10.-13.8. kolmessa tapahtumassa. Maanantaina 10.8. suunnistetaan Rasti E4:n järjestämillä rasteilla uudella kartalla Ruotokassin maastossa, kyseessä on SM-pitkän 2021 harjoituskartan ensimmäinen tapahtuma. Kartta on päivitetty tänä vuonna ja maasto on hienoa kangasmaastoa. Tiistaina 11.8. suunnistetaan Vihtavuoren Pamauksen rasteilla Syömäsijanmäessä Äijälässä, sielläkin maasto on hienoa kangas-/harjumaastoa. Torstaina 13.8 suunnistetaan sitten Saarijärven Pullistuksen rasteilla aivan uudella kartalla ja uudessa maastossa Tarvaalassa! Tänä vuonna ei pisteitä lasketa vaan kaikkiin kolmeen tapahtumaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja, ei haittaa vaikka juokset joka ilta eri radalla. Muista että seurojen iltarastikausikortit käyvät vain ko. seuran järjestämille rasteille. Esim. Rasti E4:n tiistairastikausikortti käy vain maanantain 10.8. Rasti E4:n järjestämille rasteille jne. Katso opastukset kohdasta Kuntorastit.

Lue juttu »

Avoin AM-pitkä ja -viesti

Vihtavuoren Pamaus järjestää avoimet K-S:n AM-pitkämatkan ja -viestin 22.-23.8.2020 uudella Nojosmäen kartalla. Maastotyyppi soveltuu hyvin SM-keskimatkan kenraaliharjoitukseksi. Katso kilpailusivuilta ja ilmoittaudu mukaan

Lue juttu »

Suunnistusopastusta lapsille ja nuorille

Vipa tarjoaa kesäkuun kuntorastien yhteydessä suunnistusopastusta lapsille ja nuorille. Opastusta haluavien tulee ilmoittautua tiistaina klo 17 paikan päällä kuntorastien ohjaajille. Suunnistusopastus tapahtuu siten, että lapset jaetaan 2-4 hlön ryhmiin, jotka lähtevät ohjaajan johdolla kiertämään yhdessä kuntorastien C- tai D-rataa. Ryhmiin voi tulla mukaan myös lasten vanhemmat. Matkan varrella ohjaaja opettaa suunnistuksen perustaitoja, mm. kartan suuntaamista, reittisuunnitelman tekemistä, maaston havainnointia ja rastinottoa. Radan kiertämisessä kestää noin 1-1,5h. Yhteisiä alkuleikkejä tai -pelejä ei ole ohjelmassa. Muistetaan kuntorastien erityisohjeet eli pidetään turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Suunnistusopastusta on tarjolla seuraavilla kuntorasteilla: 2.6. Näätämäki 9.6. Kuusa-Oitinmäki 16.6. Multamäki 23.6. Harisenmäki 30.6. Hietasyrjä Tervetuloa oppimaan lisää suunnistuksesta! Yhteyshenkilöt: Jari Liuha 050-5369121 ja Salla Turpeinen 044-2625910.

Lue juttu »