Valikko Sulje

Lapset ja nuoret

Uutiset

Liikunnan riemua kesäkerhoissa

Vipan kesän liikuntakerhot käynnistyivät maanantaina 15.6. Vihtavuoren liikuntapuistossa. Ensimmäisellä viikolla liikkumassa oli parikymmentä lasta ja nuorta. Ohjelmassa oli monipuolisesti leikkejä ja pelejä, joista suosikiksi nousi lipunryöstö. Liikuntakerhoja vetävät Vipan kouluttamat nuoret ohjaajat. Vastuuohjaajina sekä suunnittelijoina toimivat Sanni Räisänen ja Laura Ollonen. Ensimmäinen kerhoviikko sujui oikein mallikkaasti. Reipasta ja iloista osallistumista kaikilta. On mukava olla ohjaajana, kun huomaa miten lapset nauttivat liikkumisesta, kertoi Sanni Räisänen. Kerhot jatkuvat liikuntapuistossa ma-pe 22.-26.6. klo 10.30-12. Ohjelmassa on ainakin pesäpalloa, koripalloa, yleisurheilun lajeja ja kuvasuunnistusta. Kerhoihin voi osallistua yhdelle tai useammalle kerralle, ja ne on suunnattu 7-12-vuotiaille. Kerhot ovat avointa ja maksutonta toimintaa kaikille – tervetuloa mukaan! Lisätietoa kerhoista Sanni Räisänen puh. 040-8232661 ja Laura Ollonen puh. 044-0124999.

Lue juttu »

Suunnistusopastusta lapsille ja nuorille

Vipa tarjoaa kesäkuun kuntorastien yhteydessä suunnistusopastusta lapsille ja nuorille. Opastusta haluavien tulee ilmoittautua tiistaina klo 17 paikan päällä kuntorastien ohjaajille. Suunnistusopastus tapahtuu siten, että lapset jaetaan 2-4 hlön ryhmiin, jotka lähtevät ohjaajan johdolla kiertämään yhdessä kuntorastien C- tai D-rataa. Ryhmiin voi tulla mukaan myös lasten vanhemmat. Matkan varrella ohjaaja opettaa suunnistuksen perustaitoja, mm. kartan suuntaamista, reittisuunnitelman tekemistä, maaston havainnointia ja rastinottoa. Radan kiertämisessä kestää noin 1-1,5h. Yhteisiä alkuleikkejä tai -pelejä ei ole ohjelmassa. Muistetaan kuntorastien erityisohjeet eli pidetään turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta. Suunnistusopastusta on tarjolla seuraavilla kuntorasteilla: 2.6. Näätämäki 9.6. Kuusa-Oitinmäki 16.6. Multamäki 23.6. Harisenmäki 30.6. Hietasyrjä Tervetuloa oppimaan lisää suunnistuksesta! Yhteyshenkilöt: Jari Liuha 050-5369121 ja Salla Turpeinen 044-2625910.

Lue juttu »

Vipa palauttaa toimintaansa hiljalleen ja sovelletusti

Vipan johtokunta kokoontui tällä viikolla kuulemaan jaostojen tilannekatsauksen ja suunnittelemaan tulevien viikkojen toiminnan avaamista koronavirusrajoitusten jälkeen. Johtokunta linjasi, että jokainen jaosto päättää toimintansa avaamisesta itsenäisesti noudattaen oman lajiliittonsa ohjeita ja suosituksia. Myös valtioneuvoston ohjeita sekä Laukaan kunnan antamia ohjeita noudatetaan tiukasti. Tässä lyhyt yhteenveto eri lajien toiminnan palauttamisesta: Jalkapallojaosto: Toiminta jatkuu 1.6. alkaen. Joukkueiden treeniohjelmasta, kenttävuoroista ja treenaamisen säännöistä kerrotaan kunkin joukkueen Nimenhuudossa tai Whatsapp-ryhmässä. Jos olet epävarma omasta tai lapsesi osallistumisesta, tai sinulla on muuta kysyttävää jalkapallon harjoittelusta, ota yhteyttä oman joukkueesi joukkueenjohtajaan tai jalkapallojaoston puheenjohtaja Antti Turpeiseen. Lentopallojaosto: Lentopalloilijat eivät saaneet kesäksi Vihtavuoresta salivuoroa. Vihtavuoren beach-kentän kunnostusta toivotaan, jotta päästään pelaamaan ulkona. Painonnostojaosto: Jaoston urheilijat jatkavat toimintaansa, kun Vihtavuoren kuntosali aukeaa. Uudet lajiin tutustujat tervetulleita! Kilpailuja ei ole tällä hetkellä tiedossa. Soutujaosto: Soutujaosto järjestää pienvenetapahtumia, pyörälenkkejä ja sauvalenkkejä, koska kirkkoveneeseen ei toistaiseksi pääse. Harjoituksista ilmoitetaan Nimenhuudossa ja lisätietoja voi kysellä jaoston jäseniltä. Kirkkovenesoudun osalta odotetaan Suomen Melonta- ja

Lue juttu »