Valikko Sulje

Lapset ja nuoret

Uutiset

Peli-iloa läpi jalkapallokesän 

ViPan nuorimpien jalkapalloilijoiden (2012-13 ja 2014-15 syntyneet tytöt ja pojat) ulkokausi on nyt ohi ja meneillään on parin viikon tauko, kunnes siirrytään sisätreeneihin koulun saliin. Tässä jutussa yhteenvetoa kuluneelta kaudelta, johon korona heitti oman mausteensa. 2012-2013 syntyneiden jalkapalloilijoiden kesäkausi käynnistyi ulkokentillä nopeasti, kun koronarajoitukset sen taas sallivat. Kauden alussa pitkän karanteenin jälkeen oli totuttelemista “uuteen normaaliin”: toisiin ei saanut koskea, turvaväleistä huolehdittiin mahdollisuuksien mukaan ja yhteisiä välineitä, kuten liivejä, käytettiin mahdollisimman vähän. Uudet ohjeistukset vaativat ymmärrystä ja opettelua sekä lapsilta että ohjaajilta, mutta pienet harrastajat olivat hyvin motivoituneita ja harjoitukset sujuivat innokkaasti. Viikkojen kuluessa pääsimme kunnolla vauhtiin ja uudet rutiinit vakiintuivat. Kesän alussa muodostui myös uusi joukkue 2014-2015 syntyneille pojille ja tytöille. Pelaajamäärä oli todella hyvä ja osallistujia oli alussa jopa lähellä 30. Viikkojen kuluessa määrä laski hieman ja porukka vakiintui noin 20 lapseen. Monet lapsista aloittivat jalkapallon pelaamisen vasta tänä kesänä ja oppivat pallonkäsittelyä, porukassa toimimista ja sääntöjä nopeasti.

Lue juttu »

Hiihtäjä Sanni Räisänen ohjaa vipalaisille kestävyystreenejä

Tervehdys kaikille! Täällä kirjoittelee Sanni Räisänen. Jo muutaman kauden ajalta tutuksi tuleissa Sannin sisutreeneissä puhaltaa tänä syksynä uudet tuulet. Aikaisempina vuosina treenit ovat olleet suunnattuja Vipan junioreille, mutta tänä syksynä myös aikuiset vipalaiset pääsevät tutustumaan kestävyysurheiluun avoimissa kestävyystreeneissä! Sisutreeneissä ollaan tehty erilaisia kestävyysharjoituksia ja monipuolisuutta treeneihin ollaan tuotu esim. loikkien ja dynaamisten venyttelyjen avulla. Samalla kaavalla jatketaan myös jatkossa. Jokainen on tervetullut mukaan omasta kuntotasosta riippumatta. Sisutreeneissä ei kannata pelätä hikeä tai hengästymistä, koska ne tulevat varmasti tutuksi ihan jokaiselle. Sulan maan ajan teemme jalkalenkkejä ja lumien tultua siirrymme suksille. Suksilla luvassa on mm. tekniikkaopetusta molemmilla tyyleillä! Sisutreeneissä meillä on ollut todella hyvä yhteishenki ja välillä vatsalihakset ovat ihan kipeät nauramisesta. Toivon, että uudessakin porukassa kannustetaan kaikkia ja sparrataan toisiamme! Omasta kokemuksesta voin kertoa, että kestävyysurheilu on huomattavasti hauskempaa, kun muistaa pitää pilkkeen silmäkulmassa. Sisutreenit ovat minulle henkilökohtaisesti hyvä lisä omaan harjoitusohjelmaan ja ne ovat tarjonneet hyvää kevyempää oheisliikuntaa arkeen.

Lue juttu »

Liikunnan riemua kesäkerhoissa

Vipan kesän liikuntakerhot käynnistyivät maanantaina 15.6. Vihtavuoren liikuntapuistossa. Ensimmäisellä viikolla liikkumassa oli parikymmentä lasta ja nuorta. Ohjelmassa oli monipuolisesti leikkejä ja pelejä, joista suosikiksi nousi lipunryöstö. Liikuntakerhoja vetävät Vipan kouluttamat nuoret ohjaajat. Vastuuohjaajina sekä suunnittelijoina toimivat Sanni Räisänen ja Laura Ollonen. Ensimmäinen kerhoviikko sujui oikein mallikkaasti. Reipasta ja iloista osallistumista kaikilta. On mukava olla ohjaajana, kun huomaa miten lapset nauttivat liikkumisesta, kertoi Sanni Räisänen. Kerhot jatkuvat liikuntapuistossa ma-pe 22.-26.6. klo 10.30-12. Ohjelmassa on ainakin pesäpalloa, koripalloa, yleisurheilun lajeja ja kuvasuunnistusta. Kerhoihin voi osallistua yhdelle tai useammalle kerralle, ja ne on suunnattu 7-12-vuotiaille. Kerhot ovat avointa ja maksutonta toimintaa kaikille – tervetuloa mukaan! Lisätietoa kerhoista Sanni Räisänen puh. 040-8232661 ja Laura Ollonen puh. 044-0124999.

Lue juttu »