Valikko Sulje

Ohjeistus Vipan harrastustoimintaan korona-aikana

Vihtavuoren Pamaus pyrkii jatkamaan harrastustoiminnan järjestämistä mahdollisimman normaalisti korona-aikanakin. Hygieniaan ja kontaktien välttämiseen on kuitenkin syytä kiinnittää erityistä huomiota. Tarvittaessa harrastustoimintaa muokataan ja sovelletaan koronatilanteen muuttuessa.

Noudatamme Laukaan kunnan ja aluehallintoviraston yleisiä ohjeita. Lisäksi lajijaostot seuraavat oman lajiliittonsa ohjeistuksia. Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, on kielletty ajalla 1.-30.11.2020 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kunnissa, myös Laukaassa.

Koulun tilojen iltakäytössä vanhempien ja lasten kulkemiselle ei ole asetettu kunnan puolesta rajoituksia. Aikuisten liikkumista ja viipymistä koulun tiloissa tulisi kuitenkin välttää ylimääräisten kontaktien ja altistumisen minimoimiseksi. Pienten lasten ryhmissä on ymmärrettävää, että aikuinen haluaa olla seuraamassa lapsen harjoitusta tai lapsi haluaa aikuisen olevan lähellä. Tämä on ilman muuta sallittua. Tärkeää on turvavälien noudattaminen sekä hyvä käsihygienia kaikissa tilanteissa. Henkilöiden tai seurueiden väliin tulee jäädä vähintään 1–2 m. Seurueella tarkoitetaan tässä esimerkiksi samassa taloudessa asuvia tai muutenkin jatkuvasti tai säännöllisesti yhteydessä olevia henkilöitä.

Harjoitustilanteet ja harjoituspaikat vaihtelevat eri lajeissa, joten jokaisen harrastajan ja perheen on käytettävä omaa harkintaa riippuen siitä mihin harjoituksiin osallistuu. Seura suosittaa maskin pitämistä sisäliikuntatiloihin tullessa, etenkin jos turvavälejä ei pystytä noudattamaan. Maskin käyttösuositus koskee aikuisia ja yli 15-vuotiaita. Esimerkiksi Vihtavuoren koulun saleihin lapsia saatettaessa on hyvä olla maski, koska tilat ovat ahtaita ja kerralla voi olla paljon porukkaa paikalla. Muistattehan myös käsien saippuapesun ennen ja jälkeen harjoitusten. Lisäksi ohjaajille toimitetaan käsidesit, joilla desinfioidaan kaikkien saliin tulevien kädet. Myös harjoituksia seuraamaan jääville vanhemmille suositellaan maskia, jos turvavälejä ei voi voida taata.

Harjoituksiin saa osallistua vain täysin terveenä ja oireettomana. Tämä koskee myös lasten saattajia.

Muutokset ohjeisiin ovat mahdollisia koronatilanteen eläessä. Suosittelemme kaikkia seuraamaan www.laukaa.fi/korona -sivuja, jossa julkaistaan ajankohtaiset tiedot.

Toimitaan vastuullisesti, jotta voidaan taata kaikille turvallinen ja terveellinen harrastaminen!

Terveisin johtokunta