Valikko Sulje

Peli-iloa läpi jalkapallokesän 

ViPan nuorimpien jalkapalloilijoiden (2012-13 ja 2014-15 syntyneet tytöt ja pojat) ulkokausi on nyt ohi ja meneillään on parin viikon tauko, kunnes siirrytään sisätreeneihin koulun saliin. Tässä jutussa yhteenvetoa kuluneelta kaudelta, johon korona heitti oman mausteensa.

2012-2013 syntyneiden jalkapalloilijoiden kesäkausi käynnistyi ulkokentillä nopeasti, kun koronarajoitukset sen taas sallivat. Kauden alussa pitkän karanteenin jälkeen oli totuttelemista “uuteen normaaliin”: toisiin ei saanut koskea, turvaväleistä huolehdittiin mahdollisuuksien mukaan ja yhteisiä välineitä, kuten liivejä, käytettiin mahdollisimman vähän. Uudet ohjeistukset vaativat ymmärrystä ja opettelua sekä lapsilta että ohjaajilta, mutta pienet harrastajat olivat hyvin motivoituneita ja harjoitukset sujuivat innokkaasti. Viikkojen kuluessa pääsimme kunnolla vauhtiin ja uudet rutiinit vakiintuivat.

Kesän alussa muodostui myös uusi joukkue 2014-2015 syntyneille pojille ja tytöille. Pelaajamäärä oli todella hyvä ja osallistujia oli alussa jopa lähellä 30. Viikkojen kuluessa määrä laski hieman ja porukka vakiintui noin 20 lapseen. Monet lapsista aloittivat jalkapallon pelaamisen vasta tänä kesänä ja oppivat pallonkäsittelyä, porukassa toimimista ja sääntöjä nopeasti.

Kesän alussa alkoi myöskin uusi pelikausi. ViPan menestys peleissä oli vaihtelevaa. Virallinen pelikausi päättyi voittoon, joka oli oiva päätös kaudelle. Nuorempien joukkue ei vielä pelannut virallisia pelejä, mutta hekin pääsivät pelien makuun parissa harjoituspelissä Leppää vastaan, jotka onnistuivat hyvin.

Kesän aikana joukkueissa oli nähtävissä selvää kehitystä. Opittiin uusia taitoja ja vanhoja hiottiin paremmiksi. Harjoitusten lopussa tehtävässä piirissä palaute oli positiivista ja erityisesti jalkapallon oikea pelaaminen kuulosti ja näytti olevan parasta.

Kaikkein tärkein asia pelaamisessa onnistui täysin, nimittäin pelaamisen ilo. Omia pelaajia ja hienojen onnistumisten jälkeen myös toisten joukkueiden pelaajia kannustettiin. Pelien jälkeen pelaajat olivat tyytyväisiä ja halusivat aina tulla uusiin peleihin. Pelin päätteeksi yhdessä huudetut kannustushuudot “Voitettiin tai hävittiin, reilu peli pelattiin” ja “Hyvä minä, hyvä me, hyvä meidän joukkue” tiivistävät hyvin ViPan lasten jalkapallojoukkueiden hengen.

Toivottavasti tuleva talvikausi sujuu yhtä hyvin kuin kesäkausi ja ensi kesänä pääsemme taas aloittamaan innolla uuden kauden nurmella!

 

Aleksi Summanen

Ohjaaja

2012-13 & 2014-15 syntyneiden sekajoukkueet