Valikko Sulje

Avoin K-S:n AM-pitkämatka lauantaina ja viestisuunnistus sunnuntaina Laukaan Leppävedellä 22.-23.8.2020

Kilpailunjohtajan tervehdys

Alkukesän kisakalenteri näytti varsin tyhjältä ja kaikki merkittävimmät tapahtumat oli peruttu. Joten elokuun aluemestaruuskilpailuille on varmasti kysyntää. Elokuun viimeistä edellinen viikonloppu on pyhitetty yleisesti aluemestaruuskilpailuille, joka tietysti lisää kisojen arvostusta. Myös seuraavaksi sunnuntaiksi annettu Suunta Jyväskylän SM-keskimatkan kilpailu Korpilahdella antaa vähän lisäbuustia meidän viikonloppuun, koska samanlainen maastotyyppi luo mahdollisuuden oivalliseen viimeistelyharjoitukseen tulevaan SM-koitokseen.

Joensuun Timon valmistama uusi Nojosmäen kartta Leppävedellä sekä taidollisesti että fyysisesti vaativasta maastosta luo varmasti hyvät puitteet, johon Tolosen Juhan johdolla syntyy mestaruuskisan arvoiset radat. Kisojen yhteydessä ei järjestetä kuntorasteja, vaan seuraavan viikon ViPan tiistairastit antavat mahdollisuuden verrata omaa taitoaan varsinaisiin kilpailijoihin nähden.

90-luvun alussa alueella on kilpailtu ainakin kansallisissa kilpailuissa sekä opiskelijoiden SM-kisoissa, mutta viime vuosikymmeninä alue on saanut olla rauhassa.

Korona tuo edelleen järjestelyihin omat erityispiirteensä. AM-kisoissa ei perinteisesti ole peseytymismahdollisuutta ja muutenkin nykytilanne saattaa vaatia tavallisuudesta poikkeavia käytäntöjä. Erityisesti viesti on hankalampi järjestää lähietäisyyttä välttelevällä tavalla. Kilpailijat kyllä osaavat huomioida pandemian tuomat riskit ja kunnioittaa muita kilpakumppaneita.

Tiivis säävarma kilpailukeskus ja lähiparkki helpottavat kilpailijoiden osallistumista, vaikka toisaalta edelleen kehotetaan välttämään perinteistä jälkipeliä itse kilpailupaikalla.

– Tahvo Rautavuoma

Tervetuloa kilpailemaan Leppävedelle
Vihtavuoren Pamaus