Valikko Sulje

Avoin K-S:n AM-pitkämatka lauantaina ja viestisuunnistus sunnuntaina Laukaan Leppävedellä 22.-23.8.2020

Ratamestarien mietteitä

Am-pitkään ja -viestiin on aikaa kolmisen viikkoa. Rastipisteet (reilu 100) on katsottu, rastiprikat viety maastoon ja radat ovat suunniteltuna tietokoneella. Pukkien teko on täydessä käynnissä ja valvojalla on vielä muutama piste käymättä maastossa. Kaikki alkaa olla siis suht valmista tämän vuoden am-pitkää ja -viestiä varten. Ratakarttojen viimeistelyt, tulostukset ja pussitukset sekä leimasinten ja lippujen vienti yms. ennen kisoja ovat toki vielä edessäpäin.

Tämänvuotiset kisat käydään Vaajakosken Terän ViPalle luovuttamalla Nojosmäen alueella, jossa on kisailtu isompien suunnistuskisojen merkeissä viimeksi 90-luvulla. Kilpailukeskuksena toimii Peab Oy:n omistama kalliolouhos/soramonttualue. Kartan maastotyön ja piirustuksen on tehnyt kokenut kartoittaja Timo Joensuu 2019-20. Kasvillisuus- ym. maastossa huomaamamme muutokset on päivitetty karttaan heinäkuussa Timo Joensuun toimesta.

Nojosmäen alueelta löytyy monenlaista maastopohjaa, mutta huonokulkuisimmat ja ryteikköisimmät alueet kartan eteläosassa on jätetty riistan suoja-alueiksi. Aluetta hallitsee pari isompaa ja pari pienempää mäkeä sekä kolme kartan läpi itä-länsi suunnassa kulkevaa mökkitietä. Mäistä suurin kohoaa 90 metrin korkeuteen Leppävesi-järven pinnasta. Pääosin mäntyvaltainen maasto on näkyväisyydeltään hyvää sekä pohjaltaan melko nopeaa ja hyväkulkuista. Suurempaa kivikkoisuutta löytyy lähinnä kartan koillis- ja itäosan rinteiltä läheltä Leppäveden rantaa. Maastosta löytyy hienoja avokallioalueita ja yksi vähän laajempi sammalpohjainen kuusikkoalue. Soita ei juurikaan ole. Tiheikköjä ja metsän harvennuksia löytyy alueelta jonkin verran, mutta niistä ei ole pahemmin haittaa. Polkuja on niukalti lähinnä kartan länsi- ja itäosassa. Maastomuotoja ja rastipisteitä on alueella mukavan runsaasti, joten ratojen ja suunnistustehtävien laadinta siltä osin oli suht helppoa. Ainoastaan nuorimpien sarjojen osalta ratojen laadinta aiheutti pientä päänvaivaa.

Maastossa on paljon rasteja, joten muistakaa rastikoodien tarkastus ennen leimaamista. Alue on myös kapeahko, joten olkaa myös huolellisia siinä, että luette oikeaa rastiväliä. Maastossa on lauantaina AM-pitkällä yksi juomapiste, jota voi hyödyntää. Juomapiste on sijoitettu niin, että se sopii useiden sarjojen reitille – toki reitin valinnasta riippuen!

Toivotamme kaikki suunnistajat tervetulleiksi Laukaan Nojosmäkeen nauttimaan keskisuomalaisittain todella hienosta maastosta, sekä tietenkin huoltajat kannustamaan suunnistajia. Koronatilanteen takia emme suosittele muun yleisön tuloa kisapaikalle, mutta tokihan me emme sitä kieltääkään voi.

JuhaT_ja_ArtoV
JuhaL2

 Ratamestarit Juha Tolonen, Arto Valkonen ja Juha Lehtimäki

Tervetuloa kilpailemaan Leppävedelle
Vihtavuoren Pamaus