Valikko Sulje

Uusi tapahtuma Vihtavipinät esittelee harrastustarjontaa

Vipa järjestää perjantaina 10.9. klo 16-19 Vihtavuoren liikuntapuistossa uuden tapahtuman nimeltä Vihtavipinät. Tapahtumassa esitellään vihtavuorelaista yhdistys- ja harrastustoimintaa. Vipan, MLL:n, partion ja Marttojen yhdessä järjestämä tapahtuma on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen on suunnattu aikuisille ja eläkeläisille, toinen lapsiperheille ja nuorille. Vipasta mukana  on kaikki viisi jaostoa.

Kello 16–17 aikuisille ja ikäihmisille on tarjolla ohjattuja jumppatuokioita, matalan kynnyksen suunnistusta, voimaharjoittelua, soutua ja muita aktiviteetteja.

Kello 17 alkaen lapsiperheet ja nuoret pääsevät kokeilemaan muun muassa jalkapalloilijoiden laukaisututkaa, painonnostoa, suunnistusrataa, soutajien wattikisaa, kepparirataa ja partiolaisten pulmatehtävien ratkaisuja.

Koko tapahtuman ajan on myynnissä herkullista makeaa ja suolaista syötävää, mistä tuotto menee paikallisille yhdistyksille. Tapahtumassa on myös arvonta, johon on saatu isoja ja pieniä palkintoja muutamilta lähiseudun yrittäjiltä sekä Laukaan kunnalta. Myös Keski-Suomen Osuuspankki on tukemassa tapahtumaa.

Vipassa on koko vuoden ajan suunniteltu seuran toimintojen esittelyä yhteisöllisen tapahtuman merkeissä, ja idea eteni kohti toteutumista, kun johtokunta sai yhteydenoton liikuntaneuvojaksi opiskelevalta vihtavuorelaiselta Pirjo Nykäseltä. Tapahtuman järjestäminen on osa Pirjon opintoja. Pirjon ja Vipan yhteistyöllä on nyt saatu aikaan koko kylän tapahtuma, josta toivottavasti muodostuu pitkä perinne. Vihtavipinät osuu sopivasti kansalliselle harrastamisen viikolle, jonka aikana urheiluseurat ympäri Suomen esittelevät toimintaansa omissa kotikunnissaan erilaisissa tapahtumissa.

Vihtavipinöihin on tehty koronaturvallisuussuunnitelma terveysturvallisuusviranomaisten ja Laukaan kunnan suositusten mukaisesti. Tapahtumassa vältämme lähikontaktia oman seurueen ulkopuolisten ihmisten kanssa ja huolehdimme erityisen hyvin hygieniasta. Tapahtumaan saa osallistua vain täysin terveenä.

Tervetuloa Vihtavipinöihin kaikki laukaalaiset, uudet ja vanhat asukkaat, tutut ja tuntemattomat, nuoret ja iäkkäät!