Valikko Sulje

Tapio Valkoselle kunniapuheenjohtajuus 25 vuoden pestistä Vipan puheenjohtajana – uusi puheenjohtaja Salla Turpeinen

Vihtavuoren pamauksessa tehtiin historiaa, kun seuran pitkäaikaisin puheenjohtaja Tapio Valkonen kukitettiin Vihtavuoren pamauksen syyskokouksessa ennen joulua. Valkonen toimi seuran puheenjohtaja 25 vuotta vuodesta 1995 vuoteen 2020.

Kaiken kaikkiaan Tapio Valkonen on ehtinyt edustaa Vihtavuoren pamausta merkittävät 50 vuotta, sillä Valkonen pelasi jalkapalloa Vihtavuoren pamauksessa vuodesta 1970 lähtien. Tapio Valkosen seuraurasta sitäkin vaikuttavamman tekee se, että ennen seuran puheenjohtajuutta Valkonen pelasi jalkapalloa Vihtavuoren pamauksen väreissä vuodesta 1970 lähtien. Valkonen pelasi jalkapallon piirisarjoissa ja parhaimmillaan 4. divisioonassa ja valmensi Vipan jalkapalloilijoita.

Tapion ura Vipassa on näyttävä. Siinä jos missä on kyse pitkäjänteisestä ja innostuneesta vuosikymmenten urheiluteosta. Pelkästä velvollisuudesta Valkonen ei ole toiminut Vipassa näin pitkään.

– Vipan toisista urheilijoista ja seura-aktiiveista muodostui vuosien saatossa ystäväpiiri, josta ei ole tehnyt mieli luopua, myhäilee Valkonen, kun häneltä kysyy, miten hän on jaksanut jatkaa seuratoiminnassa niin pitkään.

Vipan syyskokouksessa marraskuun lopussa puheenjohtajuus kuitenkin vaihtui. Vihtavuoren pamauksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Salla Turpeinen. Hän on viime vuosina kehittänyt Vipassa etenkin lasten ja nuorten liikuntatoimintaa.