Valikko Sulje

K-S avoin AM-yö 20.9.2022 Lievestuoreella

Ratamestareiden mietteitä

Keski-Suomen yö-suunnistuksen aluemestaruuksista päästään tänä vuonna mittelemään Lievestuoreen ajoharjoittelualueen maastoihin, jossa ei ole aikaisemmin suunnistettu. Alueella harrastetaan monipuolista moottoriurheilua ja kartan keskivaiheilla ovat karting- ja motocrossradat. Kartta on valmistunut tänä kesänä kokeneen kartoittajan Timo Joensuun sekä Ilari Sulkulan toimesta.

Maasto on tasaista, mutta paikoitellen kivikkoista. Näkyväisyys on varsin hyvää, joissain paikoin on toki myös peitteisyyttä. Maaston rehevimmät ja samalla vaikeakulkuiset alueet on pyritty kiertämään ratasuunnittelussa. Alueella on paljon erilaisia teitä, polkuja ja enduron harrastajien ajouria mahdollistaen turvallisia reitinvalintoja. Polkuja on joillakin alueilla todella paljon, joten kannattaa olla huolellinen siinä, että löytää oikean polun, etenkin näin yösuunnistuksessa. Toisaalta polut ovat paikoitellen kivikkoisia, koska enduropyörät ovat kuorineet kivet ja juurakot esille. Välillä tekisi mieli juosta polun sivussa kuin polulla! Jalkoihin pitää katsoa, ettei vahinkoja pääse sattumaan.

Enduron harrastajien nauhoituksia on polkujen varrella ja erityisesti polkujen risteyksissä. Älkää antako näiden häiritä suunnistusta. K-pisteen ja viimeisen rastin välillä ei ole meidän asettamia nauhoja/viitoituksia. Joitakin nauhoituksia siirrämme kuitenkin pois, jottei ne aiheuta hankaluuksia. Rasteja on myös lähekkäin, joten koodien ja rastimääritteiden tarkistamista suositellaan.

Osalla radoista ylitetään Ruuhimäen rallitie kahteen kertaan. Ralliautoja ei kuitenkaan ole liikenteessä ja näin illalla muukin liikenne on vähäistä, mutta silti teitten ylityksissä tulee olla varovainen. Onneksi valot näkyvät kauas. Vaikka suunnistetaan moottoriurheilualueella, eipä anneta vauhdin nousta liiaksi! Muistetaan, että yösuunnistus vaatii malttia ja keskittymistä! 

Onnea matkaan ja hyviä reitinvalintoja!

Juha & Arto