Valikko Sulje

SM-kultaa ja hopeaa Vipan sekajoukkueelle Sulkavalta

Vihtavuoren pamauksen (Vipa) sekajoukkue voitti kultaa 2000 metrillä ja hopeaa normaalimatkalla 10 km Sulkavalla 27.–28.8.2022 soudetuissa kirkkoveneiden lyhyen ja normaalimatkan SM-kilpailuissa. SM-kulta oli Vipan historian ensimmäinen lyhyiden matkojen SM-kulta.

Ylivoimainen voitto

Vipan 2000 metrin voittoaika 7:29:2 (min) oli ylivoimainen lähes viiden sekunnin erolla hopealle soutaneeseen Takon soutajiin Tampereelta. Kolmanneksi tuli Kouvolan soutajat. Vipan menestys jatkui sekajoukkueiden normaalimatkalla 10 kilometrin kilpailuissa ja tuloksena oli SM-hopeaa ajalla 35:51:8. Normaalimatkan voitti Takon soutajat ja kolmanneksi soutivat Kouvolan soutajat. Sekajoukkueiden sarjaan osallistui kahdeksan kovatasoista joukkuetta.

Vihtavuoren pamauksen soutujaoston puheenjohtaja ja itsekin joukkueessa soutanut Heli Peltola iloitsee joukkueen menestyksestä. -Erot lyhyillä matkoilla joukkueiden välillä ovat pieniä ja menestys sekunneista tai sekunnin kymmenesosista kiinni. Voitto tuli hyvällä vauhdinjaolla ja teknisesti puhtaalla, pitkällä vedolla ja upealla yhteen soutamisella.

10 kilometrin kilpailuissa joukkue kokosi erinomaisesti itsensä ja voitti pienellä marginaalilla SM-hopeaa. – Lähdimme kilpailuun haastamaan kirkkovenesoudun suurseuroja ja onnistuimme täydellisesti. Vihdoinkin Vipalle tuli kirkkain SM-mitali ja hopeaa lyhyiden matkojen SM-kilpailuissa, Laukaan kirkonkylässä asuva Peltola riemuitsee. Vipan soutajille on tullut aiemminkin SM-mitaleja muun muassa keskimatkan ja Sulkavan suursoutujen yhteydessä soudettavien pitkien matkojen SM-kilpailuista.

Vihtavuoren pamaus-Niemen soutajat -yhdistelmäjoukkueessa soutivat Heli Peltola (Laukaa), Eija Kangas (Äänekoski), Veli-Pekka Karttunen, Reijo Lahtonen, Kai Närhi, Mari Ruokonen, Terhi Tuukkanen, Jussi Tuukkanen, Ville Tuukkanen, Sara Heino, Miia Paatola ja Tuija Hartikainen (Jyväskylä), Risto Asikainen (Varkaus), Lasse-Matti Björkstedt (Niemen soutajat, Varkaus) ja Esko Kotivuori (Joroinen).

Sulkavalla 27.–28.8.2022 soudettuihin kirkkoveneiden lyhyen ja normaalimatkan SM-kilpailuihin osallistui yhteensä 19 joukkuetta ja lähes 300 soutajaa. Kilpailut soudettiin kesäisen lämpimässä ja tyynessä säässä. Kilpailumatkat olivat 2000 m ja 10 km ja kilpailuissa on kolme sarjaa: miehet, naiset ja sekajoukkueet. Sekajoukkueessa tulee olla vähintään puolet eli seitsemän naista. Kirkkoveneiden kilpajoukkueessa on 14 soutajaa ja perähenkilö, joka ohjaa ja käskyttää joukkuetta.