Valikko Sulje

Soutamisen riemua Jyväskylässä

Lauantaina 12.6. soudettu Jyväskylän Kymppi -soututapahtuma kokosi lähes sata soutajaa Jyväsjärvelle. Hotelli Alban edustalta startattiin kahdelle viiden kilometrin kierrokselle joten soutajien lisäksi myös hotellin terassilla aurinkoista päiväänsä  viettävät pääsivät nauttimaan soudun hurmasta aitiopaikoilta. Soutajille Jyväsjärven ainutlaatuinen mahdollisuus soutaa likimain keskellä kaupunkia on miellyttävä kokemus.

Puolilta päivin starttasi kisaan 24 pienvenettä joille navakka etelätuuli tarjosi mukavan lisähaasteen. Kirkkoveneluokassa pari tuntia myöhemmin kisailleet neljä joukkuetta saivat tuulen lisäksi nauttia kesäisestä kaatosateesta, joka startin jälkeen tosin lakkasi mutta viilensi mukavasti soutajien suoritusta.

 

Soutajia oli useasta seurasta ympäri maata ja vaikka soutajat vaihtavat ahkerasti kuulumisiaan watsupp ryhmissä ja somessa keskenään – niin eipä ole livekohtaamisen voittanutta.

Vihtavuoren Pamaus järjestää samoilla vesillä 11.-12. syyskuuta Kirkkoveneluokan keskipitkän matkan SM kilpailut, jossa tultaneen näkemään kolminkertainen määrä osallistujia. Syyskuun kilpailujen yhteydessä ratkotaan myös soutuseurojen pienveneviestin Suomen mestaruudet.

Vipan voitokas joukkue: Nina Peltonen perämies, Ida Meriläinen, Eija Kangas, Anneli Mörä-Leino, Ilmo Räisänen, Lauri Kautto, Kai Närhi, Tuija Hartikainen, Miia Paatola, Sinikka Munukka, Ville Tuukkanen, Riitta Lampila, Heli Peltola, Juha Tuikkanen ja Katri Munukka

Jyväskylän Kymppi – tulosluettelo