Valikko Sulje

Painonnosto

Info

Vihtavuoren Pamauksen, painonnostojaosto

Toiminnan voidaan katsoa alkaneen kilpailuluontaisesti jo v 1955 seuran järjestämissä piirinmestaruuskilpailuissa. Seuraan perustettiin v.1958 voimailujaosto ja painonnosto kuuluivat siihen painin ohella. Painonnostajat kolistelivat 50-luvulla punttejaan Parakkimäellä olevassa parakissa. 60-luvulla harjoittelupaikaksi vaihtui tehtaan kattilahuone, jonka jälkeen paloasemalle kunnostettiin 70 luvulla harjoittelupaikka. Edelleen harjoittelupaikka vaihtui 80 luvulla tehtaan vanhan saunan pyykkitupaan, jonne kunnostettiin nykyinen kuntosali.

Paikallisesti on tämä Saunamäentie 2 osoitteessa oleva kuntosali käytössä, Jyväkylässä tai muualla asuvat painonnostajat harjoittelevat myös Crossfit jyväskylänsalilla, tai sitten muilla paikallisilla saleilla..

Vihtavuoren kuntosali on Laukaan kunnan ylläpitämä ja sen käyttäjiltä kunta perii seuraavasti: 12 kk 160 €, 6 kk, 125 €, 3 kk 90 € ja 1 kk 75 €. Nuorten klubi- ja opiskelija kortilla hinnat, 12 kk 110 €, 6 kk 85 € ja 1 kk 20 €. Eläkeläiset ja yli 70 v ikäiset maksutta. Kaikkien on hankittava 10 € magneettikortti.

Kuntosalilla voi tietenkin paino noston ohella hankia lisää voimaharjoittelua kaikkeen urheiluun ja kuntoiluun. Salilla on myös kahvakuulia tarvitsijoille. Kahvakuulaurheilu kuuluu painonnostoliiton kilpaurheilulajiksi painonoston ohella samalla lisenssillä.

Pamauksen painonnostajat ovat voittaneet useita kymmeniä Suomenmestaruuksia, pohjoismaidenmestaruuksia ja saavuttaneet hyviä tuloksia Euroopan-mestaruuskilpailuissa. Tavoitteena on edelleen kehittyä ja kilpailla aina tasokkaimmissa kilpailuissa. Lisää lajin harrastajia kaivataan, joten ottakaa yhteyttä, pyrimme ohjaamaan painonnostoa uusille kun myös jo mukana oleville.

Painonnosto tekniikkaa ja harjoittelun lämmittelyn voi aloittaa oheisella ”keppijumpalla” keppijumppa pdf Salakka.pdf